Ζεις στην Ελλάδα του 2019. Ξέρεις ότι τη σύνταξη που έπαιρνε ο παππούς σου μόνο με κιάλια θα την δεις και προβληματίζεσαι με την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Είσαι νέος όμως και παίζει το μάτι σου. Έχεις ακούσει για τα συμβόλαια στην Ιδιωτική Ασφάλιση και έχεις κάνει και το research σου online.
του Νίκου Μωράκη
Κάθε φορά που σε μια παρέα ανοίγει η κουβέντα περί «ιδιωτικής ασφάλισης» παρατηρείς ότι πλέον κανείς δεν το παίζει έξυπνος. Αν υπάρχει Ασφαλιστής ανάμεσά σας όλοι τον ακούτε με προσοχή. Δείχνετε ενδιαφέρον. Ειδικά αν είναι και καλός στη δουλειά του. Οι περισσότεροι παραδέχονται ότι – ναι – η ιδιωτική ασφάλιση είναι η λύση στο συνταξιοδοτικό ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν μείνει στα λόγια. Έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν τον κουμπαρά τους. Όσο νεότερος τόσο το καλύτερο. Και μετά έχουμε και την ασφάλιση υγείας. Διαγνωστικές εξετάσεις, επείγοντα περιστατικά, επισκέψεις σε γιατρούς, χειρουργεία. Ποιος θα φροντίσει για όλα αυτά; Το δημόσιο σύστημα; Be our guest. Το ιδιωτικό σύστημα υγείας τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλώσει, όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει και δεν είναι μυστικό. Οι πιο τυχεροί έχουν ένα ομαδικό συμβόλαιο από τη δουλειά τους ενώ πολλοί επιλέγουν ένα πρόγραμμα με τα βασικά για να μη νιώθουν σαν «φτερό στον άνεμο». Πώς όμως θα αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες; Πώς μπορείς να ενημερωθείς; Να συγκρίνεις; Να ξέρεις ποιες είναι οι παροχές και τα δικαιώματά σου; Τι να κάνεις και ποιον να καλέσεις όταν εμφανιστεί ανάγκη;
Για αυτές τις υπηρεσίες και πολλές άλλες υπάρχει ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής ή απλά Ασφαλιστής. Θυμάσαι εκείνον το φίλο σου που όταν μαζευόσασταν παρέα σας έλεγε ότι κάνει αυτήν τη δουλειά; Ναι, αυτός είναι! Και πολύ πιθανό αυτός να είναι και ο μελλοντικός σου Ασφαλιστής.Επαγγελματίες που μπορούν να διαχειριστούν αυτή την πολύπλοκη για πολλούς υπηρεσία. Να σε συμβουλέψουν, να διαχειριστούν γραφειοκρατία και να αναλάβουν τη διαδικασία αποζημίωσης. Αυτή είναι η δουλειά τους. Plain and simple.
Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τον εμπιστευτείς. Γιατί είναι δική σου ευθύνη αν πέσεις σε απατεώνα. Παντού υπάρχουν. Δυστυχώς. Όπως επέλεξες και εμπιστεύτηκες τον λογιστή σου, τον συμβολαιογράφο σου και τον δικηγόρο σου έτσι πρέπει να «ζυγίσεις» και τον ασφαλιστή σου. Εμείς μπορούμε να σου δώσουμε μια συμβουλή. Μην πας να ασφαλιστείς σε τράπεζα. Δεν ξέρουν τη δουλειά εις βάθος και θα σε δουν σαν κωδικό. Αυτό θες; Ναι, όλοι είναι πιστοποιημένοι αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ ενός επαγγελματία που ειδικεύεται σε αυτήν τη δουλειά και ενός υπαλλήλου που ο προϊστάμενος του έχει δώσει έναν στόχο (πελατών) να φτάσει μέχρι τέλος του μήνα.
5+1 λόγοι να αποκτήσεις Ασφαλιστή:
Πηγή: www.insurancedaily.gr